Bull against bear

Financial markets, macro economics, politics and everything else concerning the global markets. The writer is a long time investment banking operative in the nordic markets. The blog is usually updated once a week with specific trading advice. On a monthly basis, the goal is to provide a strategy update. In addition to that, there will be posts of more general content, housing bubbles, investment strategies and more.

September 23, 2011

Dagsuppdatering 23 september

Sedan föregående inlägg är OMX index ner nästan 60 punkter på mindre än en vecka. Det är i sig nog för att utvärdera sina positioner och agera med den nya information.

Jag efterlyste en bottenkörare inför Q3-rapporterna. Ett nedställ har vi fått. Jag hoppades dock att det i tid skulle ta längre tid och också omfatta t.ex. nästa sysselsättningsrapport som kommer i början av oktober.

ECBs roll är fortsatt mycket aktiv i PIGS-bonds. "Tyvärr" är det så illa ställt att trots köp i högre takt än FEDs QE1/2 så stiger räntor i PIGS, framför allt är det italien och spanien som är relevant att följa. Man verkar dock inte vilja köpa mer än att räntorna stiger sakta, för att bibehålla tryck på landet att genomföra fiskala åtgärder och att senare EFSF ska ta över stödköpen. Det är en känslig ekvation då EFSFs storlek inte räcker för att ta över ett "shock and awe"-stöd, utan måste kombineras med faktisk budgetbalans som övertygar marknaden.

Nytt sedan föregående inlägg är dagens anekdoter om massiva margin calls i det mesta; guld, silver, koppar olja. Det kan vara en kapitulation som är värd att köpa in i lite. Flera perma-bulls börjar också bli darriga på rösten och ge vika, vilket också är ett tecken på kapitulation. Jag väljer att handla lång råvaror mot kort börsindex samt lång selektiva aktier inom bl.a. tekonologi och energi/material, delvis hedgat mot index. Detta är en trade som bör kunna hållas genom Q3 rapporteringen, med ökad hedge kring vissa makrorapporter.

No comments: